Horror a füleknek | avagy a kedvenc paranormális podcastjaim


Már javában tart az ősz, a sötétség szép lassan átveszi az uralmat a nappalok felett, az eget folyamatosan felhők borítják és az eső hangosan kopogtat az ablakokon. A Halloween és Mindenszentek pedig már az ajtóban toporzékol, arra várva, hogy megborzongassa a lelkünket. Ilyen körülmények között nem tehetünk mást, mint hogy bebújunk a takaró alá egy bögre forró kakaóval és a gyertyák által nyújtott félhomályban rémtörténeteket hallgatunk a legjobb podcastosoktól.

Nagy rajongója vagyok a podcastoknak, a munkában rendszeresen szórakoztatom magam azzal, hogy bekapcsolok egy-egy epizódot, így kevésbé unalmasan telnek a munkával töltött órák. Az elmúlt egy év folyamán elmélyültem a paranormális, bűnügyi és horror podcastok világában. Mivel vészesen közeleg a Halloween, ezért úgy döntöttem, hogy egy bejegyzés formájában összegyűjtöm nektek a kedvenc podcastjaimat ebben a műfajban. Vágjunk is bele!🔪


Darkness Prevails
"This world is a strange one", suttogja Brenden mély hangja a fülünkbe. Ez volt a legelső podcast, amit a horror műfajban találtam. Ő valójában a YouTube-ot használja fő platformjának, de én legtöbbször a SoundCloud oldalán hallgatom a történeteket, ahová azonban nem tölt fel minden részt, így érdemes mindkettőt követni. A hangja tökéletes hangulatot ad a történetekhez, amiket a hallgatók küldenek be neki. Ezek igaznak vélt sztorik, amelyeket a szerzők személyesen tapasztaltak meg, azonban hogy valójában megtörténtek-e, azt sosem tudjuk meg. Ettől függetlenül nagyon szórakoztatóak és garantáltan nem fogsz tőlük aludni. Nemcsak paranormális témákat, hanem nagyon is valós helyzeteket is bemutatnak, ezért a libabőr garantált!


And That's Why We Drink
Elő a borosüveget és a tejturmixot, mert megérkezett Christine és Em a történeteikkel! A nagy elmélyülést a paranormális podcastokban mindenképp az ATWWD hozta. A két házigazda könnyed hangnemben dolgoz fel paranormális és bűnügyi eseteket, így a szörnyűségek közepette is mosolyt tudnak csalni az arcunkra. A két Los Angelesben élő lány már teljes munkaidőben csinálja a podcastot és egyre több élő showt is összehoznak Amerika szerte. Talán kijelenthetem, hogy a műfajban az övék az egyik legnépszerűbb műsor, több tízezer követővel a különböző közösségi oldalakon. A valódi sztár azonban Gio, Christine kutyusa, akit rögtön szívébe zárt a közönség. Hogyha nem szeretitek a tömény horrort, akkor mindenképp az ATWWD-t ajánlanám nektek. Plusz pont a kutya "kontent".


Two Girls One Ghost
"The world's most haunted podcast". Ezt állítják műsorukról a "ghostessek", Sabrina és Corinne. Egy újabb könnyedebb hangvételű paranormális podcastot ajánlanék nektek, amelyben a két műsorvezető epizódonként egy-egy témát járnak körül, mint például szellemjárta hotelek, ufók, paranormális játékok, de mindig valami érdekes topikot választanak. A technikai problémákról pedig nem más tehet, mint a harmadik műsorvezető, a Szellem. A Facebookon is aktív lányok egy nagyon támogató hallgatói tábort hoztak össze, akikkel öröm kommunikálni. Hogyha tetszik nektek az ATWDD, akkor a TGOG is tetszeni fog!


Astonishing Legends
Az egyik legigényesebb és legjobb podcastnak az Astonishing Legendset mondanám. Scott Philbrook és Forrest Burgess már évek óta magas színvonalon űzik a podcast készítést, minden epizódot a lehető legrészletesebben kiveséznek, rengeteg időt és energiát fektetnek bele a kutatásba. Nem csoda, hogy saját kutatócsoportjuk is van, akik segítenek az információ összegyűjtésében. Nem egyszerűen összeollózzák az információkat a Google-ről, hanem utánaolvasnak és/vagy interjúkat készítenek releváns emberekkel. Hallgatás közben valóban úgy érzi az ember, hogy tanul valamit, amit a humorukkal megfűszerezve még élvezetesebbé tesznek. Akik jobban el szeretnének merülni a paranormális témákban, azoknak mindenképp ezt a podcastot ajánlanám.


Scary(ish)
Végül, de nem utolsósorban a számomra legkedvesebb feltörekvő podcast, a Scary(ish) következik, amit Robin Grace és Adam Diaz készítenek heti rendszerességgel. Az egy párt alkotó műsorvezetők hallgatók által beküldött sztorikat és különböző kidolgozott témáikat osztják meg közönségükkel heti két alkalommal. Az egyik legjobb hangulatú podcastnak nevezném, mert mindig sikerül megnevettetniük munka közben (ami miatt őrültnek találhatnak a munkatársaim). Adam a szkeptikus, Robin a félős, de mind a ketten szókimondók, úgyhogy nem kell félni attól, hogy unalmas lesz az epizód. Hogyha szeretnétek támogatni egy kisebb podcastot, akkor mindenképp őket hallgassátok meg, mert nagyon szeretnivalóak és Facebookon is jókat lehet velük beszélgetni.


Szoktatok hallgatni podcastokat? Esetleg kipróbáltatok már ebben a műfajban más műsorokat is? Vagy Tei is rajongói vagytok az előbb említett podcastoknak? Ha van véleményed a témában, akkor ne tartsátok magatokban, osszátok meg nyugodtan kommentben! Örülök, hogy itt voltatok újra és hamarosan találkozunk egy új bejegyzés formájában! Szép hetet Mindenkinek!


A bejegyzés fejlécéhez felhasznált kép forrása: Annie Spratt (Unsplash)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kövess Instán!