#1hétprojekt | avagy az új sorozatról röviden


Sokat szoktam ötletelni és brainstormingolni a bloggal kapcsolatban, mindig próbálok valami újat kitalálni, valami olyat, amivel eddig még nem találkoztam más blogon vagy éppen azon morfondírozok, hogy esetleg egy "elcsépelt" témát hogyan lehet új módon feldolgozni. Hónapokkal ezelőtt is egy ilyen filozofálgatás alkalmával született meg az #1hétprojekt gondolata is.

Na de mi is lenne az #1hétprojekt? Két ötlet szerelemgyereke lett. Az egyik ötlet abból eredt, hogy az egyik egyetemi órámra vlogot kellett készítenem. Eszembe jutott, hogy írhatnék arről egy bejegyzést, hogy milyen egy nap vloggerként. A másik ötlet pedig Leigh Ellexson egyik videójából származik, ahol a 365 napos rajzos kihívásáról mesélt. Abban a pillanatban pedig jött az isteni szikra, megvilágosodtam és megszületett az új sorozat gondolata.

Az #1hétprojekt nem hangzik valami ötletesnek, mert ilyen kihívásokkal tele van az internet. Egy napos, egy hetes, harminc napos kihívásokat minden utcasarkon találhatunk. Na de akkor minek készítek még egyet? Ennek a projektnek a valódi célja az, hogy olyan dolgokra fordítsak időt, amikre a mindennapok során nem szoktam. Így remélhetőleg minden hónapban kitűzök egy hetet és egy tevékenységet, amire több figyelmet szentelek. Ilyen teendő lehet például

- valami, amit többet szeretnék csinálni a mindennapjaimban, azonban nem tudok rá elég időt fordítani vagy
- valami, amit akár csinálhatnék is, de hangulatomtól és kedvemtől függően inkább elhanyagolom vagy
- valami, ami teljesen a komfortzónámon kívülre esik, így egy igazi kihívás részeként megbírkózok ezzel a feladattal.

Érthető így már, ugye?😉 Ez nem az a fajta kihívás, ahol valaki megmondja nekem, hogy melyik nap mit kell csinálnom, mit kell elérnem, hanem saját magamat veszem rá arra, hogy valami hasznosra fordítsam az időmet. Olvashattattok már a blogomon kreatív céljaimról vagy arról, hogyan szeretnék változtatni az életemen és az #1hétprojekt sorozattal ezeket is meg szeretném majd valósítani.

Igen grandiózus elképzelésem és terveim vannak, mivel szeretnék platformokon átívelő tartalmat alkotni, így nem csak a blogon találkozhattok majd vele, hanem a közösségi oldalaimon és egyéb más helyeken, amiket egyelőre nem lőnék le.

Ez az egyik olyan blogos terv, ami már hónapok óta izgatja a fantáziámat és már alig vártam, hogy megvalósítsam a legelső projektemet. Néha kicsit úgy éreztem, hogyha nem csinálom meg ma, akkor holnap megcsinálja valaki más és akkor én leszek majd a copycat. A hetek folyamán, amikor megláttam a 'kihívás', az 'egy hét' vagy a 'projekt' szót egy blogposzt címében, összerezzentem, hogy "jajjj ne, valaki mégis megcsinálta!". Aztán elolvastam a bejegyzést és rájöttem, hogy csak a paranoiám szórakozik velem és valójában nincs sok köze a két projektnek egymáshoz. Gondolkoztam azon, hogy megváltoztatom a sorozat címét, de valahogy ez a "kettőskereszt 1 hét projekt" úgy beleivódott a tudatomba, hogy másra nem is tudtam gondolni. Így maradt egy ilyen basic cím, de ígérem, hogy a tartalom kevésbé lesz az.

Már nagyon várom, hogy lássátok az első projektemet, ami pedig jövő héten fog felkerülni a blogra. Jelenleg a kellős közepén vagyok a megvalósításának és izgatottan várom, hogy mi sül ki belőle!

Remélem ezzel a kis bevezetővel felkeltettem eléggé a figyelmeteket és bízom benne, hogy Ti is annyira várjátok majd ezt az új sorozatot, amennyire én! Hamarosan újra találkozunk, akkor már az első résszel! Addig is szép hetet Mindenkinek!


A bejegyzés fejlécéhez felhasznált kép forrása: Audrey Fretz (Unsplash)

3 megjegyzés:

Kövess Instán!