2018 | New Rules

by - péntek, január 19, 2018


Hello! Boldog Új Évet! Nagyon furcsa leírni azt, hogy 2018. Emlékszem, amikor sok-sok évvel ezelőtt erre a dátumra gondoltam, azt egyenlővé tettem az öregséggel, fél lábbal a sírban képzeltem el magam, mert számomra felfoghatatlan volt, hogy húsz után is van élet. Meg persze azt is elképzeltem, hogy milyen kiegyensúlyozott és boldog életem lesz, ekkora már lediplomázom, lesz egy olyan munkám, amit szeretek, rátalálok az igaz szerelemre, lesz egy szép lakásom és a többi és a többi. És hogy ezek közül mi valósult meg? Hahhh...

Szóval 2018... Nem voltam sosem az a típus, aki fogadalmakat tesz újévkor, egyszerűen azért, mert tudom, hogy úgysem fogom őket betartani. Arról nem is beszélve, hogy pár hét múlva már nem is emlékeznék arra, hogy mit fogadtam meg. Az elmúlt pár évben, amikor könyves lázban égtem, akkor részt vettem különböző kihívásokban, mint például a Goodreads Challenge, de már azokról is leszoktam, mivel a könyvmoly énem elment nyaralni egy ideje és nem szándékozik visszatérni hozzám.

Tavaly év végén elértem azt a pontot, amikor rádöbbentem, hogy változtatnom kell az életemen, mert ez így nem mehet tovább. Nagyjából fél éve használok egy alkalmazást, ahová a napi hangulatomat lejegyzem és az eddigi statisztikám elég tragikus. A legtöbbször azt jelölöm be, hogy "meh" volt a napom. Se nem jó, se nem rossz, csak egyszerűen "meh". Mégis ki akar egy olyan életet élni, ami "meh"? Bevallom, az elmúlt egy pár évben inkább csak vegetáltam, mint éltem. Minden napra úgy tekintettem, mint amit túl kell élni és talán ez a legszörnyűbb, amit huszonévesen tehetünk. Pontosan ezen szeretnék változtatni 2018-ban. Amikor tizenkét hónap múlva visszatekintek az évre, azt szeretném látni, hogy tényleg történtek változások, mégpedig pozitív irányba. Ha nem is én leszek a világ legboldogabb embere, azért szeretnék sokkal elégedettebb és boldogabb lenni, mint most. Hogy elérjem ezt, nem várhatok az égi csodára, muszáj cselekednem, minden tőlem telhetőt megtennem azért, hogy megvalósítsam ezt a tervemet.


A bejegyzés címét inspirálta: Miss Dua Lipa😉

Mivel január számomra a vizsgaidőszakot jelenti, rengeteg időt szentelek a tanulásnak, ezért másra nem igazán jut időm, főleg, hogy ott van a munka is. Emiatt nem akartam rögtön a tettek mezejére lépni, mert egyrészt egy esetleges kudarc biztos, hogy visszavetne a nem létező életkedvemnek, másrészt az egyetem ebben a hónapban a fő prioritás. Ezért szeretném először rendbe tenni a fejem, elhatározni, hogy min szeretnék változtatni a közeljövőben, változtatni a gondolkodásmódomon és a hozzáállásom bizonyos dolgokhoz. Hogyha sikerült legalább egy picit motiváltabbá tenni magam, akkor elkezdhetek dolgozni azokon a területeken, amik tudom, hogy nagyban befolyásolják az életem negatív irányba. Nehéz cselekedni úgy, hogy kifejezettem utálom a változásokat, de néha ez a legjobb dolog, amit tehet az ember.

Ebben az évben szeretnék olyan dolgokra is több időt és figyelmet szentelni, amit szeretek, amiben örömemet lelem. Ahelyett, hogy a hétvégéimet a laptop előtt töltöm YouTube videókat nézve, szeretnék olyan tevékenységeket végezni, amikben kiélhetem a kreativitásom. Szeretnék többet fényképezni, akár beállított képeket, akár a szabadban elkapott pillanatokat; szeretnék többet színezni, mert valóban jótékony hatással van a mentális állapotomra; szeretnék esetleg megtanulni festeni, ami mindig is a gyengepontom volt; szeretnék többet zongorázni és énekelni, ahogy azt régen tettem; szeretnék többet olvasni, mert a rosszabb napokon elszökhetnék a valóságtól; és talán a legfontosabb: szeretnék minél több olyan bejegyzést közzétenni ezen a blogon, amire büszke vagyok és ami számít, ami hatással van másokra, legyen szó egy zenei bejegyzésről vagy egy személyes történetről.

Túlságosan mélyen kivesézni a személyes problémáimat nem szerettem volna, mert ezt a bejegyzést nem azoknak szerettem volna szentelni, hiszen vannak olyan dolgok, amiket nem szeretnék megosztani online, vannak dolgok, amikről jelenleg nem kell mindenkinek tudnia. Ez nagyon misztikusnak hangzik, de én a "mindennek eljön az ideje" típusú ember vagyok, úgyhogy egyszer mindenre fény derül, már ha abból mások is tanulhatnak vagy hasznos lehet valakinek.
Addig is tanulok, dolgozok és mindent megteszek azért, hogy jó év legyen 2018! Remélem Ti is velem tartotok ezen az úton és továbbra is olvasóimnak tudhatlak Titeket! A következő találkozásig pedig mindenkinek a legjobb évkezdést kívánom!

💪

A bejegyzéshez felhasznált kép forrása: Kristopher Roller (Unsplash)

Ehhez hasonló bejegyzések

0 megjegyzés